Ouders en kinderen

Ouders en kinderen

En dan is je kind 3 jaar. Je zoekt een basisschool, de beste voor jouw jonge kind. Je begint te kijken naar die ene school heel dichtbij. Maar toch ook even "gluren bij de buren", op andere basisscholen of een Kindcentrum. Je praat met je echte buren en vrienden en andere ouders. Je zoekt de school die warmte, geborgenheid, onderwijskwaliteit, zorgbegeleiding, uitstroom, veiligheid, vriendjes en vriendinnetjes kan bieden? Het liefst alles tegelijk?

En als je dan gekozen hebt, dan begint het pas. Hoe is de juf, waar zijn de meesters, hoe gedijt mijn kind? En hoe zijn de andere ouders, hoe ligt mijn kind in de groep? Allemaal spannende vragen zo aan het begin van de basisschoolperiode.

En misschien ga je als ouder wel wat "doen" voor school. Voel je je betrokken bij de inhoud en organisatie? Of vooral in helpen en doen?

"Heb je een vraag, vraag het de kinderen! "En dat doen wij dan ook graag. Via ons "Intermezzo met Kinderen", in een creatieve sessie, vaak met filmopnames. We vragen kinderen naar hun droomschool. Naar wat zij zouden doen als ze directeur van de basisschool zouden zijn. We laten ze tekenen en inspreken op film. Dat vinden zij veel minder spannend dan wij. En de uitkomsten zijn elke keer fantastisch. Op andere niveaus, eerlijk en gewoon duidelijk. Vaak beginnen we dan ook met zo'n Intermezzo. Zelfs als het over hoogdravende thema's gaat!

We vragen "het" ook veel aan ouders zelf. Om mee te denken en mee samen te maken in co-creatie-sessies. Lekker met een pizza erbij. En samen met diverse geledingen bij en door elkaar: ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, bestuurders, directeuren, etc.. Veel diversiteit en creativiteit in sessies met o.a. ouders. Elke keer met veel plezier en een hele hoop ideeën en opbrengsten.

Connecto verbindt en beweegt door:

  • Intermezzo's met Kinderen
  • Panelgesprekken met ouders
  • Co-Creatie-sessies met ouders en partners
  • Open avonden voor ouders
  • Trajecten voor Ouders als Partner
  • School in de Wijk trajecten
  • Imago en Profilering